توصیه های تغذیه ای و رژیم غذایی بیماران مبتلا به سرطان پستان
تغذیه مهمترین بخش درمان بیماران مبتلا به سرطان است. تغذیهی درست و مناسب قبل، بعد و در حین درمان سرطان میتواند به کیفیت زندگی بیماران تا حد بسیاری کمک کند. تغذیه مناسب شامل مصرف مواد مغذی شامل پروتئین، کربوهیدرات، چربی، آب، ویتامینها و مواد معدنی است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی، لیلا حیدری کارشناس گروه بیماری های پستان پژوهشکده در خصوص "مسائل تغذیه ای در خلال مراحل مختلف درمان بیماران مبتلا به سرطان پستان" به نکات ذیل اشاره کرد:
- خوردن غذا به میزان کم ولی در دفعات زیاد (8-6 وعده کوچک بجای سه وعده بزرگ) به مراتب قابل تحمل تر است. غذاهای پرچربی به ویژه منابع حیوانی را محدود کنید. شیر و لبنیات کمچرب انتخاب کنید.
- بجای مصرف ماست و دوغ معمولی در صورت در دسترس بودن از ماست پروبیوتیک استفاده نمایید.
- میتوانید با روشهایی مثل پختن مقدار چربی در وعدهها را کاهش دهید .
- مصرف غذاهای نمکسود، دودی و ترشیجات را محدود کنید.
- سعی کنید که بیشتر مایعات را بین وعدهها نه همراه با وعده مصرف کنید. زیرا نوشیدن مایعات با غذا سبب میشود که احساس سنگینی داشته باشید.
- جهت تامین ویتامین گروه ب که اشتها را افزایش می دهد حتما از نان های سبوس دار نظیر سنگک ، پودر سبوس در مواد غذایی و ماءالشعیر استفاده نمایید.
- مصرف روزانه پودر سبوس گندم به همراه ماست،سوپ، دیگر غذاها سبب رفع مشکل کم اشتهایی شما می گردد.
- اگر دچار خشکی دهان شده اید؛ همواره تکه یخ یا آبنبات کوچکی که طعم ترش لیمویی دارد در دهان داشته ویا آدامس های ترش بجوید.
- گوشت ماهی مخصوصا در زمان های شیمی درمانی بدلیل هضم بهتر و مقادیر کافی آنتی اکسیدان بسیار مناسب می باشد.
- برای پیشگیری از سردرد و سرگیجه به ویژه در روزهای شیمی درمانی به جای مصرف شکلات و آبنبات از خرما انجیر و توت خشک استفاده نمایید.
|